Δερμοαπόξεση

Τι είναι η δερμοαπόξεση ;

Η Δερμοαπόξεση (Dermabrasion) είναι μια θεραπεία τελείως ανώδυνη η οποία αφαιρεί τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και ανανεώνει την επιδερμίδα. Μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ.

Μετά την εφαρμογή της δερμοαπόξεσης το δέρμα γίνεται λείο, απαλό, καθαρό και λαμπερό, ενώ μειώνονται τα ενοχλητικά σημάδια, οι κηλίδες, οι πανάδες και οι ουλές. Παράλληλα το δέρμα ενυδατώνεται, ενώ ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και γίνεται με την χρήση ειδικού μηχανήματος που εκτοξεύει κρυστάλλους από μια κεφαλή.

Οφέλη

Προσφέρει:

  • Βαθύ καθαρισμό
  • Περιορισμό της λιπαρότητας
  • Αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας
  • Λάμψη στο δέρμα

Αντιμετωπίζει:

  • Λεπτές ρυτίδες
  • Θαμπάδα και δυσχρωμίες
  • Ουλές ακμής
  • Ελάστωση λόγω μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι ή μικροκρυστάλλους;

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μικροκρυστάλλους οι οποίοι εκτοξεύονται ελεγχόμενα υπό υψηλή πίεση από τη συσκευή και προσκρούουν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια του δέρματος.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα μέσω αυτής της διαδικασίας μηχανικής απολέπισης, να αποφολιδώνεται και να καθαρίζεται από τα νεκρά κύτταρα.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι.

Η μέθοδος αυτή  αποτελεί μια καινούρια εφαρμογή η οποία επιτυγχάνει ανάπλαση του δέρματος χρησιμοποιώντας διαμάντια αντί για μικροκρυστάλλους.

Στο Irida Spa μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες δερμοαπόξεσης με διαμάντι ή μικροκρυστάλλους, που εφαρμόζονται από έμπειρους αισθητικούς και με τη χρήση εξαιρετικής ποιότητας , δερματολογικά ελεγμένων προϊόντων.

Μπορείτε να μας βρείτε είτε στην Αθήνα (πλησίον στάση Μετρό “Ευαγγελισμός”) ή στο Παγκράτι.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι ή μικροκρυστάλλους : 60€

Πως γίνεται η Διαδικασία ;

Η δερμοαπόξεση πραγματοποιείται με τη χρήση διαμαντιού ή μικροκρυστάλλων ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Η χρήση της ειδικής συσκευής, ερεθίζει τους ινοβλάστες, προκαλεί υπεραιμία στην περιοχή και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στιβάδα του δέρματος χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς.

Τέλος, εφαρμόζεται ειδική μάσκα επιλεγμένη σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τύπο του κάθε δέρματος ώστε να υποχωρήσει ο μικρός ερεθισμός που έχει προκύψει.

Πόσο διαρκεί η Δερμοαπόξεση ;

Η μέση συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, ωστόσο η διάρκεια ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και την έκταση του προβλήματος και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Σε ποιούς απευθύνεται ;

Η δερμοαπόξεση είναι μια θεραπεία που αναλόγως την εφαρμογή είναι κατάλληλη για όλους. Αποτελεί βασική θεραπεία απολέπισης και βαθύ καθαρισμού για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος αλλά ενδείκνυται και για τις «ώριμες» επιδερμίδες που θέλουν να καταπολεμήσουν τα σημάδια του χρόνου.

Αποτελεί η δερμοαπόξεση προσώπου μία μέθοδο που είναι επώδυνη;

Η μέθοδος αυτή είναι σχεδόν ανώδυνη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Λόγω του ότι με την δερμοαπόξεση επηρεάζονται μόνο οι άνω στιβάδες του δέρματος, συνήθως δεν χρειάζεται καν αναισθητική κρέμα. Μετά τη θεραπεία δεν δημιουργείται κάποιο σημάδι και ο ερεθισμός που θα υπάρξει θα υποχωρήσει πολύ σύντομα.

Συμβουλές μετά την εφαρμογή της Δερμοαπόξεσης;

Μετά το τέλος της εφαρμογής εμφανίζεται ελαφρό οίδημα και ήπιος ερεθισμός στην υπό θεραπεία περιοχή ο οποίος όμως υποχωρεί σχετικά γρήγορα μέσα στις  πρώτες 24 με 36 ώρες.

Την ημέρα της θεραπείας, ανάλογα με το βαθμό του ερεθισμού, αυτό που συνήθως προτείνεται είναι ο ασθενής να επιστρέφει στις δραστηριοτητες του αμέσως μετά την εφαρμογή και να βάζει ενυδατική κρέμα στα σημεία της θεραπείας.

Την επομένη ημέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει  ένα ελαφρύ make up.

Πρέπει να τονιστεί ότι μετά την εφαρμογή της Δερμοαπόξεσης,  συνιστάται η συχνή ενυδάτωση της υπό θεραπεία περιοχής με ενυδατικές κρέμες ενώ απαγορεύεται η άμεση έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στα social media